تعداد پروانههاي ساختماني صادرشده در كشور برحسب نوع پروانه، نوع كاربري، مساحت زمين، مساحت زيربنا، نوع اسكلت و مصالح عمدهی بهكار رفته در بنا، تعداد واحد مسكوني، تعداد طبقات و ... در قالب 15 جدول استاني و 93 جدول شهري ارایه شده است .
شاخص قيمت توليدكننده يكي از آمارهاي پايهاي و ضروري قيمت است كه به عنوان مهمترين ابزار بررسي روند قيمت كالاها و خدمات توليد شده در داخل كشور داراي كاربردهاي اساسي و گوناگون از جمله برآورد حسابهاي ملي كشور به قيمت ثابت و ارزيابي برنامههاي توسعه اقتصادي ميباشد
طرح آمارگيري از دستمزد نيروي انساني شاغل در طرحهاي عمراني از سال 1365 به صورت ششماهه در سطح استـان تهران توسط مركز آمار ايران اجرا ميشود. در اين آمارگيري، اطلاعات مربوط به دستمزد ساعتي نيروهاي انساني شاغل در طرحهاي عمراني (109 مورد)، با ارسال پرسشنامههاي مربوط از طريق رايانامه به پيمانكاريهاي مجري طرحهاي عمراني در استان تهران، جمعآوري ميشود.
اتخاذ سیاستهای کارآمد نیازمند اطلاعات و آمارهای صحيح در خصوص عوامل تاثیرگذار بر بخش مسکن در جامعه میباشد. از جمله عوامل موثر در این بخش علاوه بر قیمت زمین، قیمت مصالح و دستمزد نیروی انسانی است. با توجه به سهم عمده مصالح در تکمیل و احداث یک بنای مسکونی، شاخص قیمت نهادههای ساختمانی میتواند تغییرات قیمتی بخش مسکن را به خوبی توضیح دهد و ابزار مناسبی برای سیاستگذاران این بخش می باشد.
مركز آمار ايران در اجراي وظايف قانوني خود براي تهيه شاخصهاي قيمت از سال 1353 هر ساله (به استثناي سالهاي 1360 و 1370) همزمان با اجراي طرح آمارگيري از قيمت خردهفروشي كالاها و خدمات مورد مصرف خانوارهاي روستايي، آمارگيري از قيمت فروش محصولات و هزينه خدمات كشاورزي را نيز انجام داده و نتايج آن را منتشر كرده است.
فراهم نمودن زيرساختهاي امنيت غذايي و ارتقا ارزش افزوده بخش كشاورزي بر مبناي ملاحظات توسعه پايدار» اشاره شده است. همچنين بر «حمايت از افزايش توليد پروتئين حيواني حاصل از انواع دام، طيور و آبزيان» بهعنوان يكي از تكاليف دولت براي تأمين امنيت غذايي تأكيد شده است.
اهمیت بخش مسکن در اقتصاد کشور و نیز حساسیتها و تاثیرات اقتصادی و اجتماعی ناشی از آن، مرکز آمار ایران را بر آن داشت تا از سال 1372 به تهیه و اجرای طرح آمارگیری از قیمت و اجارهي مسکن بپردازد، از سال 1388 برای ارایهي این اطلاعات از سامانهي اطلاعات مديريت معاملات املاك و مستغلات كشور استفاده شده است.
دسترسي به اطلاعات صحيح و منظم از قيمت مهمترين عامل مؤثر در اين فعاليتها يعني مصالح ساختماني از ابزارهاي لازم در تهيهی تعرفهها، فهرست بهاي پايهی اقلام، برنامهريزي و در نهايت برآورد هزينهها و عقد پيمانهاي مربوط به فعاليتهاي عمراني است. همچنين، اطلاع از قيمت مصالح ساختماني و روند تغييرات آن، در مواقع لزوم در بررسي و كنترل عوامل مؤثر بر قيمت و اتخاذ تصميم براي تنظيم و كنترل بازار، مفيد واقع ميشود.
طراحي طرح آمارگيري از نيروي كار به¬عنوان منبع رسمي تهيهی شاخصهاي نيروي كار كشور، با هدف انطباق بر استانداردهاي بينالمللي از سال 1382 آغاز شد و در سال 1383 مورد آزمايش قرار گرفت. اولين دورهی اجراي اين طرح در بهار 1384 (دولت هشتم) اجرا شد و طراحي آن تاكنون (دولتهاي نهم، دهم، يازدهم و دوازدهم) ثابت باقي مانده است .
اجراي اين برنامهها و بررسيهاي مربوط به آنها، آگاهي كامل از قيمت محصولات و هزينه خدمات كشاورزي را ضروري مينمايد. بدين منظور مركز آمار ايران در اجراي وظايف قانوني خود براي تهيه شاخصهاي قيمت از سال 1353 هر ساله (به استثناي سالهاي 1360 و 1370) همزمان با اجراي طرح آمارگيري از قيمت خردهفروشي كالاها و خدمات مورد مصرف خانوارهاي روستايي، آمارگيري از قيمت فروش محصولات و هزينه خدمات كشاورزي را نيز انجام داده و نتايج آن را منتشر كرده است.
مركز آمار ايران در راستاي اجراي وظايف قانوني خود در زمینهی توليد آمار، تهيه و تنظيم حسابهاي ملي اقدام به جمعآوري اطلاعات متنوعي مينمايد تا امكان بررسي آماري تمامي فعالیتهای اقتصادي را براي يك دورهي معين فراهم نمايد.
اهمیت بخش مسکن در اقتصاد کشور و نیز حساسیتها و تاثیرات اقتصادی و اجتماعی ناشی از آن، مرکز آمار ایران را بر آن داشت تا از سال 1372 به تهیه و اجرای طرح آمارگیری از قیمت و اجارهي مسکن بپردازد، از سال 1388 برای ارایهي این اطلاعات از سامانهي اطلاعات مديريت معاملات املاك و مستغلات كشور استفاده شده است، این سامانه با هدف شفافسازی اطلاعات معاملات املاك و مستغلات در راستای ساماندهی امور مسکن طراحی و پیادهسازی گردیده است.
مركز آمار ايران در سال 1398 چهل و ششمین دوره آمارگيری از کارگاههای صنعتی 10 نفر کارکن و بيشتر را به منظور شناخت ساختار صنعتی کشور، فراهم آوردن زمينه اطلاعاتی مناسب برای برنامهريزیهای توسعه صنعتی، اتخاذ سياستهای اقتصادی صحيح و ارزيابی نتايج اجرای برنامهها، با مراجعه به 24304 كارگاه صنعتي در سراسر كشور اجرا نموده است.